В Одесі командира батальйону ЗСУ підозрюють у привласненні державних коштів | Події

Встановлено, що командир одного з батальйонів, у зв’язку із потребою проведення закупівлі парко-гаражного обладнання, доручив двом підлеглим моніторинг цінових пропозицій для визначення найбільш привабливих цін для закупівлі товару.

Втім, незважаючи на отриману інформацію, що ринкова вартість потрібного їм обладнання фактично складає трохи більше 300 тисяч гривень, командир, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на розтрату бюджетних коштів, наполіг на тому, щоб переможцем процедури закупівель стала ФОП, цінова пропозиція якої складала 1 000 000 гривень.

А на заперечення підлеглих повідомив, що у разі не виконання зазначеної вимоги, ним будуть створені штучні перешкоди під час подальшого проходження військової служби, у тому числі шляхом відрядження військовослужбовців у район проведення активних бойових дій.

Складання та підписання завідомо невигідного договору про закупівлю парко-гаражного обладнання стало підставою для відрахування з бюджету вище зазначеної суми коштів, що перевищувала ринкову вартість предмету договору на понад 600 тисяч гривень, і призвело до спричинення збитків державі в особі Міністерства оборони України.

На підставі зібраних правоохоронцями доказів фігуранту повідомили про підозру. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За матеріалами поліції Одеської області

Источник