В Одесі підліток з іграшковим пістолетом під виглядом поліцейського пограбував молодика | Події

Вночі, на одній з вулиць міста, юнак, видаючи себе за військовослужбовця, зупинив 21-річного перехожого з вимогою пояснити, чому той порушує комендантську годину. Потерпілий розповів, що прямує на залізничний вокзал зустріти дівчину, яка має ось-ось прибути потягом. На підтвердження своїх слів він показав на екрані смартфону електронний квиток дівчини.   

Для перевірки слів чоловіка, зловмисник взяв його телефон та направив у бік потерпілого іграшковий пістолет, наказавши тікати. Сприйнявши зброю за справжню та злякавшись, молодик втік. А зустрівши з потягу дівчину, з її мобільного зателефонував до поліції та повідомив про подію. 

Менш ніж за добу оперативники управління карного розшуку та територіального підрозділу поліції встановили особу правопорушника. Ним виявився 17-річний одесит, який вже потрапляв у поле зору правоохоронців за крадіжки.

Поліцейські встановили, що ніякого відношення до військової служби зловмисник не має, а в такий спосіб хотів заробити «легких» грошей. Пістолет, яким він погрожував, виявився іграшковим. Його слідчі вилучили в якості речового доказу. 

Мобільний телефон потерпілого вартістю шість тисяч гривень він встиг продати за 300 гривень, а виручені кошти витратив на власні потреби. Правоохоронці встановили покупця і повернули телефон власнику. 

«Ми затримали правопорушника та повідомили йому про підозру. Згідно із чинним законодавством неповнолітньому підозрюваному загрожує від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають», — повідомив начальник відділення поліції №1 Одеського районного управління поліції №1 підполковник поліції Володимир Чернухін.

За матеріалами поліції Одеської області

Источник