В Україну можуть передати протидронні гармати DronesVision ADS, — ЗМІ | Події

В Україну мають намір передати 1 000 протидронних гармат тайванського виробництва DronesVision ADS, вони використовуються для виявлення та знищення дронів супротивника, повідомляє прес-служба Міжнародного благодійного фонду «Софія-Київська». Про пише Інтерфакс-Україна.

«Застосування протидронних гармат дозволить одразу ліквідувати ворожі російські дрони, коли ті потраплятимуть у зону дії гармат, яка становить 2 000 метрів. Передбачається, що протидронні гармати застосовуватимуться у зоні бойових дій, біля об’єктів критичної інфраструктури та охорони українських міст», — сказано в повідомленні.

Зазначається, що така зброя може блокувати передання даних із дронів противника, «глушити радіочастоти дрону, перехоплювати дані і віддалено управляти ворожим БПЛА, а також здатні негайно приземлити дрон».

Одна гармата важить 5,5 кг. Усі гармати мають сертифікат безпеки оператора, виданий країнами-членами НАТО і сертифікацію ЄС CE.

Планується придбання 1 000 таких гармат для ЗСУ, як передбачено у меморандумі про співпрацю, підписаному між виробником гармат – DroneVision Incorporation та Міжнародним благодійним фондом «Софія-Київська».

Источник