Венедиктова взяла під особистий контроль справу про смертельну ДТП з автомобілем Ярославського- Події

Венедиктова взяла під особистий контроль справу про смертельну ДТП з автомобілем Ярославського- Події

Фото: facebook.com/irina.venediktova.31

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова відреагувала заяву міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського про спробу правоохоронцями сфальшувати розслідування аварії за участю автомобіля бізнесмена Олександра Ярославського. Ця справа вона взяла під свій особистий контроль. Про це глава Офісу генпрокурора повідомила у своєму Фейсбуці.

— Генеральна інспекція Офісу генпрокурора у п’ятницю (11 лютого – ред.) внесе відомості до ЄРДР щодо працівників Нацполіції Харківської області та прокурорів Харківської обласної прокуратури. Повинне бути проведене повноцінне та неупереджене розслідування щодо цих посадових осіб. Справа на моєму особистому контролі, – заявила Венедиктова.

Також генпрокурор назвала дивним поспішний виліт з України Ярославського і наголосила, що справу буде розслідувано швидко та неупереджено, незалежно від статусу, можливостей та зв’язків бізнесмена.

— Незважаючи на впізнаваність особи, ймовірно, причетної до скоєння цього злочину, що спричинило смерть людини, на статус цієї особи в суспільстві, на її можливості та зв’язки, злочин розслідуватиметься швидко, якісно та неупереджено, — зазначила вона.

Йдеться про ДТП, яке сталося 9 лютого в районі 534 км автодороги «Київ-Харків-Довжанський» — автомобіль, що належить компанії харківського бізнесмена Олександра Ярославського, збив на смерть пішохода. У Нацполіції заявили, що викличуть Ярославського на допит і назвали його можливим учасником ДТП, а в прокуратурі Харківської області повідомили про водій, що з’явився з повинною, і збила людину. Слідчі вручили підозру за двома статтями Кримінального кодексу працівнику компанії Ярославського.

Цього ж дня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив про спробу сфальшувати справу харківськими силовиками. За його словами, свідчення чоловіка, який зізнався у ДТП, виявилися помилковими. У зв’язку з цим глава МВС звільнив головного поліцейського Харківщини Станіслава Перліна.

Джерело