У Бердянську підірвали автомобіль зрадниці — Події

У Бердянську підірвали автомобіль зрадниці - Події

Фото: https://t.me/ivan_fedorov_melitopol

В окупованому Бердянську у вівторок, 24 січня, пролунав вибух. Близько 16.00 біля непрацюючої школи №5 на вулиці Руденка було підірвано автомобіль, який належав місцевій підприємниці, колаборантці Валентині Мамай.

Як повідомив у своєму телеграм-каналі міський голова Мелітополя Іван Федоров, саме Валентина Мамай першою контактувала з окупантами, коли вони увійшли до Бердянська.

– Вона радісно зустрічала окупантів, організовувала псевдореферендум та здавала патріотів Бердянська. Тепер у лікарні – трясеться за своє життя. Це правильно, бо феєрверки для колаборантів лише розпочинаються. Тож зрадникам у Запоріжжі варто приготуватися! – написав Федоров.

До окупації Валентина Мамай позиціонувала себе як зоозахисниця та голова громадської організації «Бердянська служба захисту тварин», яка не раз вступала у конфлікти з поліцією та владою міста. У червні 2022 року їй було винесено підозру у державній зраді. За інформацією Офісу генерального прокурора України, Мамай «звернулася до російських військовослужбовців та запропонувала допомогу: інформувати про адреси проживання осіб, які можуть чинити опір окупаційній владі, можуть мати вогнепальну зброю, брати участь в АТО та ООС на сході України…»

— За даними правоохоронців, з кінця лютого 2022 року і до сьогодні Мамай пише та передає агентурні повідомлення до ФСБ РФ… Також вона показувала російським військовослужбовцям вигідні позиції для розміщення військової техніки для здійснення обстрілів та місця дислокування військовослужбовців ЗСУ, — повідомили в Офісі. генпрокурора.

Зрада батьківщині у період воєнного стану в Україні карається позбавленням волі на строк 15 років або довічним ув’язненням з конфіскацією майна.

Джерело