У Бердичеві підрядник нажився на привласненні коштів на відновлення обстріляного ворогом закладу | Події

Поліцейські, під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури, викрили оборудки 36-річного підприємця.

У березні минулого року внаслідок ракетного обстрілу районного центру ударною хвилею були пошкоджені конструкції в будівлях одного з професійних училищ міста. Підрядник зобов’язувався повністю замінити 30 дерев’яних вікон на нові металопластикові блоки та замінити старі відливи у будівлі ПТУ.

Але ділок вирішив завищити вартість ремонтних робіт, використовуючи дешеві та неякісні матеріали. Тож у приміщеннях навчального закладу були встановлені віконні конструкції без спеціального покриття та без заповнення камер газом, глухі та частково глухі, частково з поворотно-відкидним механізмом.

Слідчі Бердичівський районний відділ поліції Житомирщини встановили всі ці обставини. Зокрема й те, що конструкції не можуть забезпечити належної теплоізоляції, освітлення та вентиляції приміщень. Фактично, ділок отримав понад 778 тисяч гривень за роботи, які не відповідають існуючим вимогам, а тому не можуть бути прийняті та повинні бути перероблені.

Слідчі оголосили підприємцю про підозру.

За такі дії чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

За матеріалами поліції Житомирської області

Источник