У центрі Києва заарештували будівлю, яка належить «Росатому» — Події

У центрі Києва заарештували будівлю, яка належить "Росатому" - Події

Фото: npu.gov.ua

На столичному Подолі поліція наклала арешт на будинок, власником якого є дочірня компанія російської державної корпорації «Росатом». Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

«Слідчі встановили, що російський виробник ядерного палива – акціонерне товариство, створене указом президента держави-агресора та безпосередньо підпорядковане корпорації «Росатом» держави-агресора, має у власності будівлю, розташовану на столичному Подолі. Її площа становить майже 1000 квадратних метрів, а вартість – 60 мільйонів гривень», – зазначено у повідомленні.

За версією слідства, щоб приховати інформацію про власника цього приміщення, до Державного реєстру прав на нерухоме майно відповідні відомості не вносились, а відображалися лише у документах Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна.

«Правоохоронці провели обшук у будівлі та на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва наклали на нерухомість арешт», – зазначили у відомстві.

Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання про передачу заарештованої будівлі до управління АРМА.

Джерело