У Дніпрі прогриміли потужні вибухи — ворог завдав ракетного удару- Події

У Дніпрі прогриміли потужні вибухи - ворог завдав ракетного удару- Події

Фото: Макс ЛЕВІН

Російські окупанти продовжують бомбардувати нафтобази в різних містах України 30 березня на ракетний удар зазнав Дніпро. Спочатку у Дніпрі оголосили повітряну тривогу, після чого місцеві жителі почали писати у соціальних мережах про сильні вибухи. Мер міста Борис Філатов підтвердив, що потужні вибухи схожі на звуки ракетних ударів.

– Схоже, що ракетний удар. Вже є розуміння, де й куди. Фото не постимемо. Телефони держорганів із безглуздими повідомленнями «Був вибух» не перевантажуємо. Чекаємо на офіційне повідомлення від військової адміністрації. Більше без коментарів, — написав Філатов у своєму Фейсбуці.

Згодом інформацію уточнив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

— Ворог завдав удару з повітря в обласному центрі. Дві ракети потрапили до нафтобази, повної палива. Об’єкт знищено. Уламками іншої ракети пошкоджено ще два бензовози. Постраждалих чи загиблих немає, – повідомив він.

У Дніпрі прогриміли потужні вибухи - ворог завдав ракетного удару- Події

У Дніпрі прогриміли потужні вибухи - ворог завдав ракетного удару- Події

У місцевих телеграм-каналах написали, що було ще кілька вибухів – це відпрацювала ППО. Жителі міста зазначають, що сирена тривоги спізнилася — її у місті включили лише за кілька хвилин після вибуху.

Тим часом у мережі вже з’явилися фото та відео авіаударів. Мер Дніпра Борис Філатов погрожував зловмисникам відповідальністю.

— Щойно поговорив із СБУ. Прямо завтра почнемо ловити долбодятлів, у яких сверблять руки публікувати фотографії обстрілів у соцмережах. Всіх, безперечно, не відловимо, але хтось обов’язково поїде далеко і надовго. Подумайте добре над моїми словами. Ви ж знаєте, що я дуже системний і зла пам’ятний, — написав він у Фейсбуці.

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Після того, як президент РФ Володимир Путін оголосив про початок певної «спецоперації в Україні», російські війська розпочали повномасштабне вторгнення до нашої країни. Окупанти намагаються захопити міста, обстрілюючи громадянську інфраструктуру та мирних жителів країни. Жертвами атак ворога стали тисячі українців, серед яких сотні дітей.

Джерело