У Харкові повідомлено про підозру ворожому агенту, який збирав дані про наслідки ракетних ударів | Події

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону викрито та повідомлено про підозру громадянину за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану.

За даними слідства, підозрюваний був нещодавно призваний на військову службу за мобілізацією. У середині серпня 2024 року чоловіка завербував співробітник фсб рф. Для комунікації із російським куратором використовувався спеціально створений анонімний чат у Телеграмі.

Під час спілкування у месенджері представник спецслужби пообіцяв підозрюваному допомогу у безперешкодному перетині лінії бойового зіткнення й переправленні до росії.

Чоловік періодично отримував завдання від ворога. Він збирав і передавав відомості про наслідки ракетних ударів, місця дислокації особового складу й військової техніки ЗСУ, місцезнаходження органів влади та органів військового управління.

Цю інформацію окупанти використовували для планування бойових завдань, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп.

Агента рф затримали на Харківщині. Під час обшуку за його місцем проживання вилучено речові докази, які підтверджують його протиправну діяльність на користь країни-агресора.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Источник