У Херсоні внаслідок російського обстрілу загинув охоронець підприємства — Події

У Херсоні внаслідок російського обстрілу загинув охоронець підприємства - Події

Фото: t.me/phogovua

У Херсоні внаслідок російського обстрілу загинув охоронець підприємства. Про це вранці у понеділок, 5 червня, повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

— Близько 10 ранку армія рф знову обстріляла обласний центр – влучили в одне з підприємств. Через ворожі удари травми несумісні з життям отримав 55-річний охоронець, котрий знаходився на робочому місці, — написав він у своєму телеграм-каналі.

Пресслужба Херcонської ОВА зазначила, що російська армія крила житлові квартали Херсона масованим вогнем вночі та зранку. Внаслідок нічних обстрілів постраждала 47-річна жінка. Їй надали медичну допомогу на місці, від госпіталізації вона відмовилася.

Попередньо, місто атакували із реактивних систем залпового вогню. Обстріли велися й забороненими запалювальними боєприпасами, що призвело до великої кількості пожеж.

Через удари російської армії пошкоджено два десятки житлових будинків, гаражі, автомобілі, два освітні заклади. Також окупанти обстріляли один із медичних закладів, в якому на момент атаки знаходилися 135 пацієнтів та 44 медики. У лікарні вибито вікна та двері, люди не постраждали. 

Ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський повідомив у фейсбуці, що близько 3-ї години ночі постраждала інфраструктура університету. 

— Сьогодні було декілька прильотів: пошкоджені гуртожитки, автономна система опалення, господарчі споруди… На щастя, постраждалих нема, — написав Співаковський.

Ректор зазначив, що університет лише днями завершив закриття пошкоджень від минулих російських обстрілів та вони вимушені знову звертатись за допомогою до влади.

У ніч проти 4 червня з-під завалів двоповерхівки у передмісті Дніпра дістали тіло дворічної дівчинки.

Джерело