У Києві 35-річний одесит вислухав вирок суду за обвинуваченням у вбивстві пенсіонера | Події

Нагадаємо, що у липні 2022 року до Шевченківського управління поліції звернувся місцевий мешканець з повідомленням про те що він виявив у квартирі на вулиці Довнар-Запольського свого знайомого із слідами насильницької смерті. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники поліції встановили, що до вчинення злочину причетний 35-річний одесит, раніше судимий за нанесення тілесних ушкоджень.

Як з’ясувалось, підозрюваний прийшов до помешкання у якому колись проживав, однак був виселений власником за конфлікти з сусідами. Фігурант обурився, що в його кімнаті проживає вже інший чоловік – батько власника квартири, тож наказав йому забирати свої речі і залишити квартиру. Проте, не отримавши бажане, фігурант накинувся на 61-річного пенсіонера та почав наносити йому численні удари руками та ногами. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер.

Тоді слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого та скерували обвинувальний акт до суду. На час досудового розслідування підозрюваний перебував під вартою.

Вироком Шевченківського районного суду правопорушника визнано винним у вчиненні злочину та призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

За матеріалами поліції Києва

Источник