У Києві літній чоловік під час сімейної сварки мало не позбавив дружину життя | Події

До поліції Києва надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що у квартирі на вулиці Миропільській батько намагався задушити матір. На момент прибуття слідчо-оперативної групи та мобільної групи з протидії домашньому насильству територіального підрозділу медики «швидкої» госпіталізували 69-річну потерпілу до лікарні.

Як розповів начальник відділення слідчого відділу Дніпровського управління поліції Валерій Джус, на місці події правоохоронці з’ясували, що чоловік ледь не вбив свою дружину під час сварки на побутовому ґрунті:

«Після словесного конфлікту зловмисник схопив жінку за горло та почав душити. У цей час до квартири повернулися онуки та зупинили чоловіка. Медики госпіталізували непритомну потерпілу до лікарні зі станом після асфіксії, а ми затримали порушника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився киянин, 1951 року народження, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався».

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження. Санкція статті передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

«Наразі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва ми повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», — зазначив Валерій Джус.

За матеріалами поліції Києва

Источник