У Києві поліцейські затримали чоловіка, який вештався вулицями з автоматом. ФОТО | Події

Під час санкціонованого обшуку з оселі чоловіка правоохоронці вилучили автомат, магазин та 30 набоїв. Розпочато кримінальне провадження. Порушнику загрожує до семи років в’язниці.

До дільничних офіцерів поліції надійшла оперативна інформація про те, що на Русанівських Садах ходить несвідомий із предметом, схожим на автомат. Правоохоронці негайно прибули за вказаною адресою для перевірки.

Як розповів начальник сектору превенції відділу поліції № 3 Дніпровського управління поліції Олександр Потрібний, поліцейські за допомогою очевидців швидко встановили місцеперебування порушника:

«Надати відповідний дозвіл на зброю, а також пояснити її походження порушник не зміг, а під час спілкування поводився агресивно, крім того перебував з ознаками алкогольного сп’яніння. Ми затримали зловмисника на подвір’ї приватного будинку, а слідчо-оперативна група виявила в його оселі автомат, магазин та набої до нього. Згідно висновку експерта, вилучена зброя є вогнепальною, а набої — бойовими. Порушником виявився киянин, 1978 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство».

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

«Наразі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває слідство», — зазначив Олександр Потрібний.

За матеріалами поліції Києва

Источник