У Києві та Вінниці затримано любителів феєрверків — Події

У Києві та Вінниці затримано любителів феєрверків - Події

Столичні поліцейські затримали чоловіка, котрий у новорічну ніч запускав салюти на Подолі. Мабуть, звуків обстрілів киянину було мало, оскільки він вирішив додати собі драйву, а сусідам – головного болю. Вони й викликали поліцію через страшний ґвалт під вікнами.

– Поліцейські встановили, що феєрверки запускалися у дворі будинку на вулиці Костянтинівській. З місця події слідчі вилучили пускову установку. Правоохоронці встановили підозрюваного та провели до його квартири невідкладний обшук, — йдеться у повідомленні київських правоохоронців.

Під час обшуку було знайдено кришку від використаного феєрверку. І 47-річний мешканець столиці поїхав до відділення поліції для визначення своєї подальшої долі.

Другий такий самий аматор гучних «бабах» живе у Вінниці. Відразу після новорічної опівночі він запускав феєрверки у своєму місті, але земляки не розділили його пристрасті до шумових ефектів і також викликали поліцію. Як розповів керівник Відділу поліції №1 Вінницького районного управління поліції Юрій Голуб, особу, причетну до правопорушення, поліцейські встановили за допомогою свідків події.

У Києві та Вінниці затримано любителів феєрверків - Події

У Києві та Вінниці затримано любителів феєрверків - Події

— Ним виявився 45-річний вінничанин, — повідомили у вінницькій поліції. Чоловіка доставили до відділу для з’ясування всіх обставин події.

Долю обох затриманих вирішить стаття 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. В Україні діє заборона на використання піротехніки під час військового стану та ще місяць після нього. За запуск салютів та феєрверків у воєнний час з червня минулого року відповідає саме ця стаття КК, яка передбачає максимальне покарання – обмеження волі на строк до 5 років, мінімальне – штраф від 17 тис. до 34 тис. грн.

Заборони на використання салютів та феєрверків діє по всіх регіонах України та у столиці нашої країни.

Джерело