У Маріуполі війська РФ планують фільтрацію 100% чоловіків, що залишилися в місті, — радник мера — Події

У Маріуполі війська РФ планують фільтрацію 100% чоловіків, що залишилися в місті, - радник мера - Події

Фото: t.me/mariupolrada

Російські війська у Маріуполі вирішили повністю закрити місто на в’їзд та виїзд та заборонити пересуватися районами. Крім цього, російські окупанти готують фільтрацію 100% чоловіків, що залишилися у місті. Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

— Процедура фільтрації набрала максимальних обертів. У фільтраційних таборах та пунктах сто відсотків чоловіків після стандартних фільтраційних знущань (допит, перевірка гаджетів, огляд тіла) поділяють з іншими та проводять окремі допити, включаючи інсценування розстрілу. Загалом можна говорити про те, що від 5 до 10 відсотків не проходить фільтрацію і після цього вивозяться до Докучаєвська та Донецька. Подальша доля наразі не відома, працюємо, — написав Андрющенко.

За його словами, по місту окупанти повідомляють, що з понеділка планується остаточне закриття не лише міста на в’їзд/виїзд для всіх, але й діятиме заборона на переміщення районами на тиждень.

— У цей час буде проведено фільтрацію 100 відсотків чоловіків, що залишилися в місті. Для того вони будуть переміщені до Новоазовська. За інформацією, частину людей планують мобілізувати до російського окупаційного корпусу, частину через примус відправити на розчищення завалів, а віднесених до неблагонадійних ізолювати. Враховуючи всі фактори, окупанти збираються залишити у місті виключно жінок та чоловіків для обслуговування потреб. Ми пов’язуємо це з неможливістю утримувати у місті громадянське населення навіть у мінімально придатних для життя умовах, – додав Андрющенко.

Раніше стало відомо, що в Маріуполі російські окупанти вийшли на новий рівень зачисток. За повідомленнями жителів міста, які перебувають у Маріуполі, війська РФ розпочали ексгумацію тіл, які раніше були поховані у дворах житлових будинків. Окупанти також забороняють ховати вбитих ними людей

Джерело