У Придністров’ї заявили про вибухи на радіоцентрі «Маяк» — Події

У Придністров'ї заявили про вибухи на радіоцентрі "Маяк" - Події

Фото: t.me/mvdpmr

У так званій Придністровській Молдавській республіці заявили про два нові вибухи. Вранці 26 квітня у Григоріопольському районі з ладу вивели дві антени, які транслювали російське радіо, повідомило ТСВ «Придністров’я».

«На території радіоцентру «Маяк» було два вибухи. Перший прогримів о 6:40, другий — о 7:05. За даними на 9-у ранку відомо, що з ладу виведено дві найпотужніші антени: одна — мегаватна, друга – напівмегаватна. Обидві ретранслювали радіо РФ. На радіотелецентрі «Маяк» прокоментували: постраждалих немає. Технічний стан не коментують», — йдеться у телеграм-каналі ЗМІ.

Радіоцентр у селищі Маяк збудували наприкінці 60-х років. Основні замовники — Російська телевізійна та радіомовна мережа та Транссвітове радіо.

Увечері 25 квітня «МВС» Придністров’я повідомило, що будівлю «Міністерства держбезпеки ПМР» у Тирасполі обстріляли з ручного гранатомета. Постраждалих немає, вибито вікна на верхніх поверхах. Головне управління розвідки МО України заявило, що вибухи в «ПМР» – спланована провокація російських спецслужб для нагнітання панічних та антиукраїнських настроїв. За інформацією ГУР МО, ФСБ продовжить серію провокативних терактів на території «ПМР».

Придністров’я непідконтрольне Кишиневу з 1992 року. Територія на лівому березі Дністра має статус «автономного територіального утворення з особливим правовим статусом». 22 квітня спікер ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що кордон України з Придністров’ям посилено.

Джерело