У Тернополі шахрай ошукав ухилянта від мобілізації на чималу суму доларів США, — поліція | Події

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернувся житель обласного центру і повідомив, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа його 5 тисячами доларів. За словами заявника, він напередодні на залізничному вокзалі познайомився з чоловіком, який під час спілкування пообіцяв за грошову винагороду зробити так, щоб його визнали непридатним до військової служби. Переконував, що має впливові зв’язки і може вирішити питання. Однак після отримання коштів шахрай зник.

У ході оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку райуправління поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 26-річний житель Тернополя, раніше неодноразово судимий за майнові злочини. Поліцейські вилучили у нього 4 тисячі доларів, отриманих від заявника, решту грошей він витратив.

За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Вирішується питання про оголошення фігуранту підозри та обрання запобіжного заходу.

Оперативні заходи тривають. Поліцейські перевіряють причетність зловмисника до інших аналогічних злочинів.

За матеріалами поліції Тернопільської області

Источник