У Запоріжжі викрили молодого закладчика. ФОТО |

09.12.2021 09:00

Патрульні під час патрулювання Вознесенівського  району міста Запоріжжя біля будинку по вулиці Незалежної України помітили молодика, який на мобільний телефон щось фотографував на землі, постійно озирався, а при наближенні поліцейських помітно занервував. Поліцейські запідозрили його у здійсненні «закладок» заборонених речовин та викликали на місце події слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції.

«Під час  особистого обшуку у 19-річного юнака поліцейські вилучили мобільний телефон, на який він фотографував  місця «закладок» наркотичних речовин. В ході  подальших слідчих дій за участю фігуранта, в місцях «схованок» було виявлено та вилучено 11  згортків з речовиною рослинного походження, сіро-зеленого кольору (за попередніми даними – «марихуана»), загальною вагою близько 33 грам» — повідомив начальник відділу поліції № 1 Запорізького РУП Олександр Гордієнко.

Вилучені речовини направлені на експертні дослідження до Запорізького НДЕКЦ МВС України.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

В ході подальших слідчих дій буде вирішено питання повідомлення юнакові про підозру та обрання запобіжного заходу.

За матеріалами ВК ГУНП у Запорізькій області. 

Источник