Українці не постраждали внаслідок вибуху в Стамбулі — Події

Українці не постраждали внаслідок вибуху в Стамбулі - Події

Фото: REUTERS/Kemal Aslan

Інформації про постраждалих громадян України внаслідок вибуху в Стамбулі немає. Про це повідомило Генеральне консульство. Дипломати закликали українців уникати місць скупчення людей.

— Інформація про можливих постраждалих громадян України наразі відсутня. Нагадуємо номер «гарячої лінії» Генерального консульства України в Стамбулі на випадок загрози життю чи здоров’ю громадян України: +90 530 612 55 77. Закликаємо громадян України уникати місць скупчення людей. Ми висловлюємо співчуття рідним загиблих і бажаємо швидшого одужання постраждалим. ГКУ в Стамбулі продовжує відслідковувати ситуацію, — йдеться у Фейсбук консульства.

Речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив Генеральному консульству України в Стамбулі тримати на особливому контролі ситуацію у зв‘язку із вибухами на вулиці Істікляль. 

— Українські консули нині взаємодіють із турецькими правоохоронцями та лікарнями. Особи постраждалих встановлюються. Інформація про постраждалих українців наразі відсутня, — розповів він на своїй сторінці.

Президент України Володимир Зеленський написав у своєму твіттері слова підтримки турецькому народу.

— З глибоким сумом дізнався про значну кількість загиблих і поранених під час вибуху, що стався у Стамбулі. Висловлюю співчуття близьким загиблих і бажаю якнайшвидшого одужання пораненим. Біль дружнього турецького народу – наш біль, — зазначив він.

Вибухи сталися сьогодні на центральній вулиці Стамбула Істікляль близько 16:20. На вказаній вулиці розташоване Генеральне консульство Росії в Стамбулі. МЗС Росії повідомило, що консульство не має даних про постраждалих російських громадян.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав вибух терактом. Губернатор Стамбулу Алі Єрлікая заявив про те, що загинуло 6 людей і 53 людини отримали поранення.

Істікляль — одна з найпопулярніших пішохідних вулиць у Стамбулі.

Джерело