З початку війни Росії проти України загинуло 139 дітей- Події

З початку війни Росії проти України загинуло 139 дітей- Події

Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Станом на ранок, 27 березня, в Україні через повномасштабне вторгнення Росії загинуло 139 дітей. Понад 205 отримали поранення. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

— За даними відомства, найбільше постраждало дітей у Київській – 65, Харківській – 45, Донецькій – 53, Чернігівській – 38, Миколаївській – 29, Луганській – 25, Запорізькій – 19, Херсонській – 21, столиці – 16, Житомирській – 15 та Сумській – 14 областях, – розповіли у відомстві.

Так, 25 березня військовими РФ із застосуванням важкої артилерії було обстріляно с. Велика Олександрівка, Бериславського району Херсонської області. Внаслідок обстрілу загинула 4-річна дитина.

Також у цей день двоє дітей зазнали поранень через обстріл окупантами м. Мелітополя Запорізької області.

При цьому війська РФ відкрили вогонь по місту Боярка в Київській області, внаслідок чого дитина отримала поранення.

Щоденні бомбардування та обстріл привели до пошкоджень 733 навчальних закладів. 74 із них зруйновані повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Київ.

У відомстві зазначають, що ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів у районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Джерело