Захоплення майна та документів лікарні у Старобільську — розпочато розслідування | Події

11.04.2022 05:00

За даними слідства, 16 березня 2022 року у м. Старобільськ група осіб, які представилися міністром охорони здоров’я, заступником міністра охорони здоров’я, керівниками департаментів так званої «ЛНР» та новопризначеним «керівником медзакладу» у супроводі озброєних військових погрожували застосуванням насильства до представників адміністрації комунального некомерційного підприємства «Старобільська багатопрофільна лікарня».

Вони захопили будівлі, 6 транспортних засобів, майно, печатки, штампи, статутні, фінансові, статистичні та банківські документи. Окупанти оголосили про початок інвентаризації та перехід майна підприємства в повному обсязі у власність «Луганської народної республіки». 

Також вони отримали доступ до комп’ютерів, електронних ключів, локальної мережі медзакладу та здійснили спробу входу в електронний банківський кабінет Приват24Бізнес КНП «Старобільської БЛ». 

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим підрозділів Головного управління Нацполіції в Луганській області.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Источник