Затримано агента ФСБ, який готував удари по електропідстанціях на заході України — Події

Затримано агента ФСБ, який готував удари по електропідстанціях на заході України - Події

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки у Тернополі затримала зрадника, який працював на російські спецслужби. Він готував ракетний удар по електропідстанціях на заході України. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

— Чоловік збирав інформацію про розміщення об’єктів критичної інфраструктури та особливості їхньої роботи у західних регіонах країни. Насамперед його цікавили локації та технічні характеристики місцевих електропідстанцій. Отримані відомості він планував передати ворогові для підготовки та проведення серії ракетних ударів по українських об’єктах енергетики. Втім, співробітники СБУ завадили цим планам, – розповіли у спецслужбі.

Зловмисника було вчасно викрито, констатували силовики, — його затримали на спробі передачі окупантам розвідданих з телефону. Слідство встановило, що зрадником виявився мешканець Кременецького району, якого російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

— У поле зору агресора він потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював через соцмережі. Для виконання  завдань агент об’їжджав місцевість, встановлював місцезнаходження українських енергооб’єктів та фіксував їхні координати, — повідомляють у СБУ.

Силовики з’ясували, що чоловік зв’язувався із співробітниками ФСБ через спеціально створений телеграм-канал. Під час обшуку у зловмисника вилучено телефон з доказами розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.

Слідчі вже повідомили зрадника про підозру у державній зраді, скоєної в умовах воєнного стану. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Розслідування продовжується.

Джерело