Збирає з підписників кошти на війну в Україні — оголошено підозру російському музикантові, — прокуратура | Події

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину рф, лідеру російського музичного колективу за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

За даними слідства, музикант, маючи ідейні переконання та підтримуючи дії військово-політичного керівництва рф щодо України, восени 2022 року заснував громадсько-політичне об’єднання.

Однією з цілей організації стала діяльність, спрямована на матеріальне забезпечення російських військовослужбовців під час окупації території України.

Для цього підозрюваний у соцмережах веде активну пропаганду щодо грошових пожертв від аудиторії, яка налічує сотні тисяч громадян. У своїх зверненнях наголошує, що донати йдуть не на гуманітарні потреби, а виключно на військову допомогу учасникам так званої «сво».

Також російський музикант публічно заявляє про перекази на банківські рахунки від підписників мільйонів рублів. За ці кошти здійснюється придбання та передача в зону бойових дій військового обладнання, амуніції, засобів індивідуального захисту тощо. Серед іншого засновник організації звітував про поїздку в окуповані міста Луганськ та Маріуполь для передачі автомобілів військовим формуванням рф, які там дислокуються.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

За матеріалами Вінницької обласної прокуратури

Источник