Ізраїль першим у світі почав вакцинувати четвертою дозою

Ізраїль першим у світі почав кампанію зі щеплення громадян четвертою дозою вакцини від COVID-19. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Повідомляється, що перші щеплення четвертою дозою вакцини почали робити у Медичному центрі Шеба поблизу Тель-Авіва. Зокрема щеплення вже зробили 150 медичних працівників. Вони вакцинувалися четвертою дозою вакцини Pfizer/BioNTech.

ЗМІ відзначає, що кампанія зі щеплень четвертою дозою почалася після того, як близько половини населення вже отримали бустерну третю дозу вакцини на тлі зростання заражень Омікроном.

«Сподіваюся, ми зможемо довести, що ця четверта бустерна доза дійсно захищає проти Омікрону, що є нагальною потребою на сьогодні», — заявив професор Якоб Лаві у Медичному центрі Шеба.

Зазначається, що Ізраїль ще на початку 2021 року став першою країною, яка почала вакцинацію від COVID-19. Наразі у країні вакциновані бустерною дозою більше ніж 4,2 млн людей з 9,3 млн населення. За весь час пандемії у країні померли 8 242 людини.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Бенет заявив, що четверту дозу вакцини надаватимуть людям старшим 60, а також медпрацівникам та людям із хронічними захворюваннями через 4 місяці після третьої дози.

Источник