Американські сенатори закликали до розбудови міжнародної коаліції проти агресії РФ

Сенатор-республіканець Роб Портман і сенаторка від Демократичної партії Джин Шахін наголошують на необхідності для США продовжувати розбудову міжнародної коаліції, яка протистоятиме загрозам з боку Росії.

Про це йдеться в їхній спільній публікації, розміщеній у п’ятницю в The Washington Post, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати повинні продовжувати розбудову міжнародної коаліції партнерів у Європі, а також серед інших країн, які чітко бачать цю (російську – ред.) загрозу. Подібний підхід підтримується на двопартійній основі в Конгресі, оскільки наші колеги розуміють, що трансатлантична єдність має вирішальне значення у відповіді на загрозу з боку Росії», — підкреслюють американські законодавці.

При цьому, вони звертають увагу, що Україна, Грузія, країни Балтії та інші пострадянські держави віддали перевагу пошуку вільного й демократичного майбутнього й вирішили повернутися до Заходу, а не до Росії. Тож, відмова в підтримці цих країн – це просто заплющення очей на бажання Росії вкотре позбавити незалежні східноєвропейські народи їхньої ідентичності та долі.

«Те, як Захід відреагує зараз, визначатиме траєкторію наших відносин з Росією та Путіним впродовж наступного десятиліття», — наголошують сенатори.

Тому, на їх переконання, підтримка України з боку США та союзників допоможе гарантувати збереження вільної та стабільної Європи. А це «відповідає найкращим інтересам народів демократичних країн, а також американських союзників в усьому світі».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Президент України поспілкувався через відеозв’язок з групою сенаторів і конгресменів США, обговоривши, в тому числі сучасні виклики для України і Європи в цілому.

Источник