Білий дім застерігає: Москва може розганяти фейки про переговори у Женеві

Адміністрація президента США Джо Байдена готується до того, що російська сторона поширюватиме дезінформацію про переговори в Женеві.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на брифінг речниці Білого дому Джен Псакі.

"Я зазначу про декілька речей… Ми готуємося до можливості та ймовірності, я маю сказати, що ніхто не має дивуватися, якщо Росія буде поширювати дезінформацію щодо зобов'язань, яких не було. Або якщо вона піде ще далі та вигадає щось як привід для подальшої дестабілізації. Ми продовжуємо закликати усіх не піддаватися на будь-які спроби поширювати дезінформацію", — зазначила Псакі.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Женеві американська та російська офіційні делегації завершили одноденну зустріч, спрямовану на дипломатичний пошук шляхів щодо послаблення напруженості в Європі. Американська делегація відкинула будь-які можливості згортання політики відкритих дверей НАТО для інших країн, зокрема для України.

Перша заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що після зустрічі у Женеві з представниками РФ не може сказати, чи готова Москва до деескалації поблизу кордонів України.

Фото: Official White House Photo by Tia Dufour

Источник