Путін каже, що в разі відмови НАТО виконувати вимоги Росії відповідь може бути «різною»

Президент РФ Володимир Путін заявив, що відповідь Москви у разі відмови США та НАТО від російських "пропозицій" у сфері безпеки може бути різною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Интерфакс.

"Вона (відповідь — ред.) може бути різною. Це залежить від тих пропозицій, які зроблять мені наші військові експерти", — сказав Путін.

При цьому він додав, що РФ прагнутиме досягнення юридично зобов'язуючого результату на переговорах із приводу "тих документів, які ми запропонували".

Як повідомлялося, 17 грудня МЗС РФ оприлюднило проєкти договорів зі США та НАТО про "гарантії безпеки". По суті це ультиматум із вимогою гарантувати нерозширення НАТО на схід та відмову країн Альянсу, включно зі США, від власної політики безпеки. У разі відмови прийняти ці пропозиції Кремль погрожує застосувати заходи "військового та військово-технічного характеру".

У зв’язку з цим секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов застеріг Захід від намагання вирішити долю України без участі Києва. Він закликав НАТО ігнорувати "гарантії безпеки", яких вимагає від Альянсу Москва, без погоджень з українською стороною.

Источник