В Уганді звинуватили 15 людей у підготовці терактів, серед них – вагітна жінка

В Уганді суд звинуватив 15 людей в організації вибухів у столиці країни Кампалі, серед звинувачених – вагітна жінка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Повідомляється, що більшість звинувачених підозрюються в тому, що вони є членами терористичної організації «Об’єднаних демократичних сил» (ОДС). За інформацією ЗМІ, підозрюваних триматимуть під арештом до наступного засідання суду, яке відбудеться 13 січня.

Зазначається, що ОДС попри назву є озброєним угрупованням, сформованим у 1990-х радикальними ісламістами. З 2019 року це угруповання увійшло до складу «Ісламської Держави» та діє спільно з бойовиками ІДІЛ.

Уряд Уганди, а також президент країни Йовері Мусевені стверджують, що саме ОДС стоять за останніми атаками у столиці Уганди Кампалі в листопаді цього року. Тоді внаслідок вибухів біля управління поліції та будівлі парламенту загинули чотири людини і понад 30 зазнали травм.

ЗМІ відзначає, що Уганда та Демократична Республіка Конго спільно діють проти бойовиків ОДС. Зокрема раніше цього місяця ДР Конго погодилася провести антитерористичну операцію, у тому числі із застосуванням авіаударів та наступом сухопутних військ на регіон, контрольований ОДС.

Як повідомляв Укрінформ, влада Уганди заявляє, що поліції вдалося ліквідувати 5 бойовиків з екстремістської організації, пов’язаною з організацією двох вибухів у столиці країни Кампалі.

Источник