28 червня – День Конституції України

 

Сьогодні, 28 червня, Україна відзначає 28-му річницю прийняття Конституції – головного нормативно-правового акта держави, що став ядром консолідації українського суспільства.

 

В умовах повномасштабного вторгнення російських військ і численних злочинів окупантів, цінності, закладені в Основному Законі України, для кожного з нас набувають ще вагомішого і більш глибинного змісту, оскільки ми вкотре змушені відстоювати у збройній боротьбі проти російської агресії своє життя і свій вибір, у той час як російська влада продовжує спроби привласнити українську історію, відібрати наші надбання, наших людей, дітей, майбутнє.

 

Історично конституційний процес свідчить, що Україна ще на початку 18 століття намагалася закласти основи суверенної, вільної та цивілізованої країни. Нам це вдалося, і нині Україна — незалежна сучасна європейська держава.

 

Положення щодо стратегічного курсу нашої країни на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі й Організації Північноатлантичного договору нині закріплено в цьому найважливішому документі.

 

Для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність.

 

Сьогодні ми виконуємо наш конституційний обов‘язок — залучившись підтримкою закордонних партнерів, успішно чинимо спротив російському вторгненню, що своєю чергою, наближає нас до головної мети – нашої Перемоги.