Андрій Єрмак провів нараду щодо створення Книги катів для притягнення до відповідальності всіх російських воєнних злочинців

 

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів нараду, присвячену питанню притягнення до відповідальності тих російських воєнних злочинців, які скоїли і продовжують скоювати злочини на території України.

 

Він нагадав, що в нашій країні сформована потужна команда юристів, яка готує позови до міжнародних судів. Водночас, за словами Андрія Єрмака, необхідно створити систему для виявлення всіх цих злочинців та отримання необхідної інформації про них.

 

Зокрема, вже започаткована так звана Книга катів – збірник відомостей про кожного російського воєнного злочинця, причетного до звірств на території України.

 

«Головна мета, як про це багато разів говорив Президент Володимир Зеленський, і це, я думаю, сьогодні – думка кожного українця: кожен, хто скоїв ці жахливі злочини на території нашої країни, де б він не перебував, має понести покарання», – наголосив керівник Офісу Глави держави.

 

Андрій Єрмак зазначив, що для цього будуть залучені всі необхідні ресурси і нашої країни, і закордонних партнерів, які дуже підтримують Україну в цьому питанні.

 

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов вважає, що зараз необхідно синхронізувати зусилля всіх органів досудового розслідування в частині обміну інформацією, яка здобувається про конкретних військових злочинців – як рядових, так і представників офіцерського складу армії ворога.

 

Процес ідентифікації та перевірки отриманих даних має відбуватися безупинно доти, поки не буде виявлений останній із цих злочинців.

 

Про це повідомляє Офіс Президента України.