Безбар’єрний простір — це про рівні права для кожного і кожної!

Ураження спинного мозку (УСМ) є однією з найскладніших травм, наслідками якої є параліч частини або всього тіла людини. На жаль, на сьогодні ця травма не підлягає повному відновленню й не лікується ніде у світі. Реабілітація полягає в тому, що людина адаптується до життя в кріслі колісному. Зараз у період війни ця тема дуже актуальна, адже внаслідок поранення великий відсоток припадає на ураження спинного мозку.
 

Єдиною можливістю для людини після УСМ повернутися до життя в громаді, працювати, мати сім'ю, подорожувати й інше є створення єдиного безбар'єрного простору для всіх громадян.
 

ГО «Група Активної Реабілітації» працює з 2008 року для людей, які отримали ураження спинного мозку, щоб вони могли якомога швидше повернутися до максимально незалежного й вільного життя, почуватися гідно та користуватися своїми правами і свободами нарівні з усіма.

Вони підвищують обізнаність суспільства щодо УСМ; проводить Табори активної реабілітації; реалізує програму «Перший контакт»; консультує та адвокатус на рівні держави питання облаштування житла.
 

Детальніше з інформацією можна ознайомитися у брошурі, яка створена в рамках проєкту «Адвокація запровадження послуги з облаштування безбарʼєрного житла» та є інтелектуальною власністю ГО ГАР, за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1Cg8qHKJC4ounREdNh861hhHjpeNjVDzL/view