Близько 39 % закладів освіти в Миколаївській області мають захисні споруди

 

Якщо не враховувати заклади освіти, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях та які були зруйновані / пошкоджені внаслідок збройної агресії рф, то на Миколаївщині близько 39 % закладів мають захисні споруди.

 

Про це розповіла в інтерв’ю «НІС-ТВ» директорка департаменту освіти і науки Миколаївської облвійськадміністрації Алла Веліховська.

 

«Наразі у Миколаївській області 25 закладів знаходяться на тимчасово окупованих територіях, через агресію рф 220 пошкоджено, 59 закладів знаходиться на лінії зіткнення й немає можливості їх обстежити. Тому, якщо врахувати лише ті навчальні заклади, які можуть приймати учнів, то за статистикою в області близько 39 % мають захисні споруди», — зазначила вона.

 

Також Алла Веліховська повідомила, що деякі громади не бачать необхідності забирати кошти з оборони й вкладати в оснащення захисних споруд, адже існує загроза ворожих обстрілів.

 

«Зрозуміло, що гроші виділяються, проводять відповідні роботи, кожна школа поставлена до відома, що вони повинні робити. Абсолютно в кожній школі була комісія з представників органів влади, місцевого самоврядування, ДСНС, поліції. І дійсно сьогодні за укриття відповідають органи місцевого самоврядування, тобто ті, у кого заклад перебуває на балансі, відповідають за те, щоб у найближчий час там з’явилися захисні споруди», — поінформувала вона.

 

Окрім цього, директорка департаменту освіти і науки ОВА розповіла, що в наступному році на території всіх областей держава планує збудувати не менше чотирьох сучасних укриттів на випадок ядерної та інших загроз. Від Миколаївської області подають поки чотири заклади, які відповідають вимогам.