«Допомагають і держава, і міжнародні партнери», — Максим Коровай про відбудову Первомайської селищної територіальної громади

 

На сьогодні близько половини жителів Первомайської селищної територіальної громади, а це чотири тисячі осіб, повернулися додому. У пріоритеті — допомогти відновити житлові домогосподарства. Про це сьогодні, 13 листопада, на брифінгу повідомив начальник Первомайської селищної військової адміністрації Максим Коровай.

 

«За попередніми підрахунками через бойові дії значно постраждало близько 3000 приватних домогосподарств. Це і повністю розбиті будинки, і частково пошкоджені. На сьогодні 800 приватних домоволодінь нам вдалося відновити коштом і спонсорської допомоги, і програми «єВідновлення», – зазначив Максим Коровай.

 

Зі слів начальника Первомайської СВА, за державною програмою «єВідновлення» 511 об'єктів внесено до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Обстежено — 263 будинки, з них 193 — погоджені на надання компенсацій. Своєю чергою, триває робота і з відновлення багатоквартирних будівель.

 

«На сьогодні із 43 багатоквартирних будинків – 10 визнано аварійними. Інші – вже відновлені. Тут перекриті дахи, вставлені вікна, двері. Все це відбулося коштом наших міжнародних партнерів: DRC, NRC, «Десяте квітня», Acted, Карітас, УВКБ ООН, МОМ, Польська гуманітарна акція тощо. Вони допомагають людям, які проживають як у квартирах, так і у приватному секторі», – сказав Максим Коровай.

 

На сьогодні у Первомайській територіальній громаді виготовили п'ять проєктно-кошторисних документацій щодо відновлення закладів освіти та Білозерської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.