Федеральне агентство технічної допомоги Німеччини забезпечило понад 20 тисяч мешканців Миколаївщини якісною питною водою

 

Цілеспрямовано та вчасно надане Федеральним агентством технічної допомоги Німеччини (THW, Technisches Hilfswerk) обладнання для водоочищення та навчання співробітників Регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області, надало можливість РОВР оперативно вирішити проблему постачання питної води мешканцям Софіївської громади Баштанського району (понад 20 тисячі населення).

 

Зокрема, було передано водоочисні станції Kärcher WTC та автомобілі для їх транспортування, реактиви для здійснення попереднього очищення води, генератори, ємності для зберігання очищеної води тощо.

 

Для контролю за якістю води, яка передається населенню, також надано переносні лабораторії для проведення оперативних аналізів води щодо відповідності її чинним нормам.

 

Завдяки такій допомозі у 2023 році вдалося забезпечити мешканців м. Снігурівка водою належної якості обсягом 500 м3, у 2024 році – мешканців Софіївської громади обсягом понад 1000 м3. Робота у цьому напрямку продовжується.

 

Дякуємо партнерам за співпрацю!