Хмарні сховища

 

Хмарні сховища — це зручний сервіс для зберігання та оброблення будь-якої вашої особистої інформації. За таких умов ваші дані доступні з будь-якого пристрою, підключеного до Інтернету, незалежно від вашого місця знаходження. Це є значною перевагою, однак також може створити низку можливостей для кіберзлочинів.

 

Щоб максимально захистити свої дані, що зберігаються в хмарних сховищах, дотримуйтеся наступних правил:

 

— Використовуйте складні паролі та активуйте двофакторну автентифікацію для додаткового захисту облікового запису.

 

— Періодично перевіряйте свої файли в сховищі та пристрої, які мають доступ до них, щоб виявити будь-які незвичайні дії або несанкціоновані доступи.

 

— Обов’язково видаляйте кеш «вже видалених» файлів. Хмарні сервіси часто зберігають файли в «кошику» протягом певного часу. Переконайтеся, що важливі конфіденційні файли повністю знищені та їх не можна відновити.

 

— Увімкніть сповіщення про будь-які дії у вашому обліковому записі, щоб оперативно реагувати на ту чи іншу підозрілу активність.

 

— Періодично перевіряйте та видаляйте доступ до хмарного сховища для пристроїв, якими ви більше не користуєтесь.

 

— Увімкніть та налаштуйте параметри відновлення облікового запису, щоб уникнути втрати доступу до вашої інформації в разі компрометації або втрати облікових даних.

 

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете значно підвищити рівень захисту вашої особистої інформації в хмарних сховищах від кіберзлочинців.

 

Більше про захист персональних даних та правила безпечного користування Інтернетом читайте на сайті НБУ та Держспецзв’язку #КібербезпекаФінансів: https://promo.bank.gov.ua/payment-security/