Максим Безносенко про психологічну підтримку цивільного населення в прифронтових зонах

 

З початку війни в прифронтових зонах Миколаївської області спостерігається зростання психологічних розладів у цивільного населення. Так, на базі Миколаївського психоневрологічного диспансеру створено центр психологічної підтримки, де спеціалісти надають таку допомогу.

 

Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Миколаївської ОВА Максим Безносенко в інтерв’ю для телеканалу «НІС-ТВ».

 

Також Максим Безносенко повідомив, що разом з волонтерами організовано виїзд психологів на прифронтові території для того, аби надавати необхідну психологічну підтримку населенню.

 

«Окрім цього, у нас проводяться тренінги з медичним персоналом, стосовно вигоряння на роботі під час таких стресових обставин, як війна. Ми робимо все можливе, щоб ніхто не залишився зі своїми проблемами наодинці», — зазначив він.

 

Начальник УОЗ ОВА зауважив, що людина також може звернутися до сімейного лікаря, який потім направить до психолога.

 

«Якщо з сімейним лікарем розмови не вийшло, то при всіх сімейних амбулаторіях також працює психолог. У разі, коли людина потребує більшої психологічної допомоги, то психолог направляє вже до психоневрологічного диспансеру, де людиною займуться більш кваліфіковані спеціалісти», — сказав Максим Безносенко.