Міжнародний день захисту дітей в Миколаївській області проведено в кожній громаді

 

Ігри, розваги, морозиво, конкурси, вікторини, мрії та гарний святковий настрій – невід’ємний атрибут цього свята.

 

Так, у четвер, 1 червня, для дітей-вихованців комунального закладу «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей», «Первомайський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради та «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Южноукраїнської міської ради організовано веселі та захоплюючі розваги, які проходили на мальовничій території «Бузький гард» Мигіївської територіальної громади.

 

Від Миколаївської обласної військової адміністрації на свято дитинства завітав заступник начальника Миколаївської ОВА Олександр Трайтлі, який привітав дітлахів подарунками та пограв з хлопцями у футбол. Також до свята долучилися Первомайський міський голова Олександр Демчук та його заступник Володимир Рябченко, які, своєю чергою, привітали дітей подарунками та солодощами.

 

Активну участь в організації свята для дітей взяли й начальник служби у справах дітей Миколаївської ОВА Ірина Пономарьова, заступник голови Мигіївської територіальної громади Світлана Почтаренко, начальник служби у справах дітей Мигіївської територіальної громади Альбіна Макогонюк, начальник служби у справах дітей Первомайської РВА Тетяна Малиновська, Южноукраїнська міська рада, представники Національної поліції, волонтери табору «YourCamp» з Чернівецької області, аніматори святкової програми та дитячі колективи Мигіївської громади.

 

«Насьогодні цей день для нас має особливий відтінок, ми ще більше усвідомлюємо і розуміємо його сенси. Для нас постають нові виклики у сфері захисту прав дітей, які ми приймаємо щодня. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися в сімейному оточені у вільній Україні», — зазначив у своїй промові Олександр Трайтлі.

 

Додамо, що на території Миколаївської області назараз функціонує 44 дитячих будинки сімейного типу (ДБСТ) та 219 прийомних сімей (ПС), в яких виховується 543 дитини. В цьому році вже створено 2 ДБСТ та 1 ПС. Всього влаштовано в ці форми виховання 32 дитини. Крім того, ще 97 передано під опіку/піклування.