Миколаїв відвідала гуманітарна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун

 

У середу, 26 липня, у Миколаєві з робочим візитом перебувала делегація Управління з координації гуманітарних справ Організації Обʼєднаних Націй (УКГС ООН) на чолі з гуманітарною координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун.

 

У межах візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, його заступником Олександром Трайтлі та керівником Миколаївського офісу UST — Ukraine Support Team Дмитром Тарасенком.

 

Під час зустрічі Віталій Кім розповів про поточну гуманітарну та безпекову ситуацію у регіоні.

 

«Миколаївська область зазнала значних пошкодження та руйнувань через російську агресію. Одним з головних завдань залишається забезпечити жителів області необхідною допомогою та підтримкою. Я вдячний за вашу готовність працювати разом над пошуком рішень для поліпшення умов життя мешканців», – сказав очільник області.

 

Зі свого боку Деніз Браун запевнила, що присутність представників УКГС ООН у Миколаєві підтверджує готовність організації й надалі продовжувати партнерство.

 

«Ми розуміємо, що ситуація вимагає складних ініціатив та подальшої співпраці, тому готові ще більше обʼєднувати зусилля, щоб подолати виклики, з якими стикається ваша область», – додала вона.

 

Зазначимо, що до складу делегації увійшли голова офісу УКГС ООН Сара Хілдінг дер Ведувен, керівник відділу комунікацій Савіано Абреу, офіцер з гуманітарних питань Абдулрахман Шіхмаммадов та програмна асистентка Анжеліка Кузнецова.