Миколаїв ворожі війська знов обстріляли зенітно-ракетними системами С-300

 

Миколаїв ворожі війська знов обстріляли зенітно-ракетними системами С-300. Пошкоджено житлові будинки та будівлі закладу освіти, промислову інфраструктуру міста.

 

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”.

 

Загалом поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 11:00 17 серпня виглядає наступним чином:

 

«Обстановка в нашій операційній зоні складна, має тенденцію до напруження, але контролюється силами оборони.

 

Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони в тактиці контрбатарейної боротьби та із застосуванням авіації.

 

Миколаїв ворожі війська знов обстріляли зенітно-ракетними системами С-300. Пошкоджено житлові будинки та будівлі закладу освіти, промислову інфраструктуру міста. Інформація про постраждалих уточнюється.

 

Літаками стратегічної авіації Ту-22М3 з пуском ракет Х-22 атаковано Одещину. Внаслідок влучання 2 ракет сталося руйнування і спалахнули пожежі на одній з баз відпочинку та в кількох приватних будівлях неподалік. 4 цивільні особи отримали поранення, їм надано медичну допомогу, важких нема. Пожежу на загальній площі понад 600 кв. м ліквідовано.

 

По нічному Нікополю ворог зробив 8 пострілів зі ствольної артилерії. У місті понівечено кілька приватних будинків, автівки та газогін. Люди неушкоджені.

 

По Червоногригорівській громаді росіяни скерували 40 снарядів з «Градів». Пошкоджене місцеве підприємство та лінія електропередач. Минулося без загиблих та поранених.

 

Тричі за ніч ворожі гелікоптери атакували наші позиції на лінії зіткнення, втрат не допущено.

 

Наші ракетно-артилерійські підрозділи продовжують виконання вогневих завдань, втрати ворога уточнюються.

 

В Чорному морі продовжується шторм, ворожі кораблі продовжують укриватися за мисом Тарханкут в напрямку новоросійська вздовж кримського узбережжя. Але напоготові 2 надводних ракетоносії з 16 «Калібрами».

 

Загроза ракетних ударів та обстрілів залишається високою для всіх районів півдня України, не нехтуйте попередженнями про повітряні тривоги, не наражайте себе на небезпеку, в тому числі на узбережжі і в прибережних водах, пам’ятайте, що встановлені обмеження – це турбота про збереження вашого життя і здоров’я.

 

Разом переможемо. Все буде Україна!»

 

Відео: https://youtu.be/Wst9HKHAgo8