Миколаївщина залучає нові ресурси для відновлення шкіл та укриттів завдяки системі DREAM

Громади Миколаївської області активно залучаються до відновлення освітніх закладів та укриттів за допомогою унікальної державної екосистеми управління відновленням DREAM. Ця система створює єдиний цифровий шлях для реалізації проєктів відбудови, забезпечуючи прозорість та ефективність виконання робіт.

 

Як зазначила під час брифінгу директорка департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алла Веліховська, громади створюють та завантажують проєктно-кошторисну документацію на платформу, де донори мають змогу самостійно обирати об’єкти для ремонту та облаштування укриттів. Це не лише спрощує процес відновлення, але й залучає додаткові фінансові ресурси.

 

«Це дійсно створює прекрасні умови. Наприклад, якщо уряд на початку року виділив 2,5 мільярда гривень на будівництво укриттів, то зараз ця система дала можливість залучити ще 5 мільярдів гривень. Якщо минулого року державну субвенцію отримали шість закладів, то цього року вже десять. На восьми об'єктах роботи вже розпочалися, а ще два заклади завершують торги на проведення робіт», — повідомила вона.