Миколаївщина завершує підготовку до опалювального сезону 2024/2025

 

У вівторок, 22 жовтня, відбувся пресбрифінг за участі начальника управління житлово-комунального господарства Миколаївської ОВА Євгена Гладкова, директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Миколи Логвінова та головного енергетика ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» Сергія Зубчевського.

 

На початку брифінгу Євген Гладков повідомив, що на Миколаївщині майже завершено значний комплекс робіт з підготовки до опалювального сезону 2024/2025. Проведено капітальний ремонт 22 котелень та замінено 9 котлів, також відремонтовано близько 9 км теплових мереж.

 

Оскільки об'єкти генерації теплової та електричної енергії є потенційними цілями ворога, Євген Гладков зазначив, що в області ведуться роботи з впровадження об'єктів розподіленої генерації.

 

«Зокрема, в Миколаївську область поставлено вісім когенераційних газово-поршневих установок, наразі ведеться їх монтаж, плануємо вже на початку опалювального сезону вводити їх в експлуатацію, надалі ця робота буде продовжуватися», — сказав він.

 

Євген Гладков нагадав, що всі об'єкти теплової генерації в системах централізованого теплопостачання забезпечені генераторами електроенергії, теж саме виконано по найважливішім об'єктам соціальної сфери.

 

«Основним завданням для органів місцевого самоврядування залишається підтримка запасів паливно-мастильних матеріалів для роботи резервних джерел енергії», — зазначив начальник управління ЖКГ Миколаївської ОВА.

 

За його словами, через сприятливу погоду опалювальний сезон, зокрема у Миколаєві, планується розпочати в першій декаді листопада. Водночас у північних районах області, таких як Первомайський і Вознесенський, вже розпочинають опалення соціальних закладів, а близько 18 % локальних теплових котелень бюджетної сфери введено в експлуатацію. У Південноукраїнську опалювальний сезон також стартував для всіх об'єктів житлового фонду та соціальної сфери, завдяки покупному теплу.

 

Своєю чергою, директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов підкреслив, що підприємство повністю готове до початку опалювального сезону. Всі необхідні завдання виконано, і після отримання відповідного розпорядження всі об'єкти теплогенерації розпочнуть роботу.

 

А головний енергетик ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» Сергій Зубчевський додав, що відразу після завершення опалювального сезону 2023/2024 ТЕЦ активно розпочала оновлення і модернізацію теплових мереж. У ході підготовки до сезону 2024/2025 було замінено близько 4,5 км теплових мереж різних діаметрів.