Миколаївщину відвідали посли Швейцарії та Австрії разом з делегацією УВКБ ООН

 

У вівторок, 2 липня, до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців.

 

До складу делегації увійшли Посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн, керівник гуманітарної команди Посольства Швейцарії Ліу Форнара, Посол Австрії в Україні Арад Бенко, аташе Посольства Австрії Еліас Фонмец, представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, головний регіональний координатор УВКБ ООН в Україні Александр Мундт, голова польового офісу УВКБ ООН в Одесі Марсель Ван Маастрихт, радник з питань захисту польового офісу в Одесі Володимир Беленький та радник з питань зв'язків польового офісу в Одесі Денис Ковальський.

 

У рамках візиту відбулась робоча зустріч із начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, його заступником Миколою Маріновим, директором департаменту економічного розвитку, регіональної політики Миколаївської ОВА Олександром Корольовим та позаштатним радником першого заступника начальника ОВА Дмитром Тарасенком.

 

Під час зустрічі сторони першочергово обговорили гуманітарну ситуацію в Миколаївській області, необхідну підтримку та внесок УВКБ ООН у задоволення потреб регіону.

 

Також порушили питання відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок ворожих обстрілів. Зазначимо, що на сьогодні УВКБ ООН вже реалізує проєкт зі встановлення модульних будинків у Миколаївській області, який допоможе забезпечити тимчасове житло для постраждалих мешканців.

 

Повернення до офлайн-освіти стало ще одним важливим аспектом обговорення. Сторони підкреслили необхідність створення безпечних умов для повернення учнів до шкіл.

 

Відновлення економіки та створення нових робочих місць є важливим завданням для регіону. Тому на зустрічі обговорили можливості залучення інвестицій та підтримки малого і середнього бізнесу.

 

Наостанок очільник області подякував партнерам за надання постійної підтримки.

 

«Сьогоднішній візит делегації УВКБ ООН, а також послів Швейцарії та Австрії, є потужним сигналом солідарності з нашим регіоном. Завдяки вашій допомозі ми зможемо швидше відновити пошкоджену інфраструктуру, створити нові робочі місця та забезпечити повернення наших дітей до шкіл. Ваша підтримка робить реальні зміни можливими», — зазначив Віталій Кім.

 

Нагадаємо, що Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців – це глобальна організація, яка присвячує свою діяльність порятунку життів, захисту прав та побудові кращого майбутнього для біженців, вимушено переміщених громад та осіб без громадянства.

 

УВКБ ООН в Миколаївській області фокусується на екстреній грошовій допомозі, послугах з питань захисту, ремонті житла, наданні непродовольчих товарів та генераторів. З 2022 року організація надає постійну вагому підтримку у наданні гуманітарної допомоги на Миколаївщині.