Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко про роботу штабу з ліквідації наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС

 

Уже проведено декілька робочих нарад за участі Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, Віце-премʼєр-міністра з відновлення України — Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, заступника керівника Офісу Президента Олексія Кулеби, очільників військових адміністрацій, місцевої влади.

 

Рятувальні служби, поліція, волонтери цілодобово евакуюють людей із затоплених міст та сіл регіону.

 

Всього фактично підтоплено 29 населених пунктів, із них 19 — на підконтрольній Україні території, а 10 — під тимчасовою окупацією.

 

Евакуйовано понад 1560 людей. За ніч вода в Херсоні піднялась на один метр, очікується, що вона продовжить прибувати і впродовж дня.

 

У регіоні працюють майже 1600 рятувальників та поліцейських і близько 300 одиниць спецтехніки. В разі необхідності буде збільшена кількість пунктів надання допомоги.

 

Доручено провести роботу щодо оцінки екологічної загрози, аби розуміти, що зі сміттєзвалищами, із кладовищами, складами добрив, із мінною безпекою. І зробити все, щоби наші люди відчували, що є влада і є допомога.

 

Заслухано також доповіді очільників Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької обласних військових адміністрацій щодо прокладання водогонів, облаштування свердловин та уникнення дефіциту питної води. Нагадаємо, що 1,5 млрд гривень виділено з Фонду відновлення для будівництва двох нових магістральних водогонів.

 

Дякуємо поліцейським, рятувальникам, нацгвардійцям, які долають наслідки російського теракту.

 

Окрема подяка волонтерам, які приїжджають до Херсона з усієї країни.

 

Продовжуємо працювати і допомагати потерпілим!

 

Зазначимо, що створено оіційний телеграм-канал щодо ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС російськими терористами. Підписуйтесь: https://t.me/shtab_kakhovska_hes