На Миколаївщині допомагають забезпечувати школи у громадах генераторами

 

Забезпечення навчального процесу в школах вимагає дотримання багатьох умов, зокрема наявності укриттів та резервних джерел живлення. Березнегуватська громада звернулася до фахівців Агенції регіонального розвитку Миколаївської області з проханням надати генератори для Калузького, Сергіївського та Новоочаківського ліцеїв. У цих закладах навчаються майже 200 учнів та працюють близько 40 вчителів і фахівців.

 

Завдяки співпраці Агенції з громадою та громадською організацією «Обʼєднана допомога Україні», ініційованою благодійним фондом United Help Ukraine, зазначені заклади нещодавно отримали три генератори потужністю 10 кіловатів для укриттів. За словами представників шкіл, цієї потужності достатньо для продовження освітнього процесу у разі відключень електроенергії.

 

«Цього року школи Миколаївщини вперше за чотири роки розпочали навчання в очному та змішаному форматах. Окрім наявності сертифікованих укриттів, заклади мають забезпечити безперервний навчальний процес під час відключень електрики. У цьому нам допомагають наші партнери. Дякуємо команді громадської організації за надану допомогу. Це вагомий внесок у підвищення якості освіти в області», – зазначив директор Агенції Євген Бабков.

 

Важливість забезпечення безперебійного освітнього процесу також прокоментувала Ірина Турчак — директорка Українського представництва United Help Ukraine.

 

«Через постійні обстріли Миколаївщини діти змушені проводити частину навчального процесу в укриттях, де раніше не було можливості організувати освітню діяльність. Однак завдяки нашій співпраці тепер ці 200 учнів, майбутніх фахівців різних сфер, які через 5-10 років будуть активно залучені в економіку країни, мають змогу безперервно здобувати освіту, навіть у кризових умовах. Це наш внесок у майбутнє України. Ми також закликаємо інші організації звертати увагу та активно долучатися до допомоги закладам освіти у прифронтових областях», — зазначила вона.

 

За інформацією Агенції регіонального розвитку Миколаївської області.