На Миколаївщині продовжує працювати мобільний клас з мінної безпеки

 

У четвер, 7 вересня, фахівці завітали до м. Снігурівка Снігурівської територіальної громади.

 

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

 

Так, як вже розпочався навчальний процес у дошкільних навчальних закладах та школах, сьогоднішній захід був присвячений навчанню освітян мінній безпеці. Рятувальники окремо допомогли розібратись та удосконалити знання, як для онлайн занять з дітлахами так і очного навчання.

 

Увагу представників закладів освіти привернули 3D-макети та наочні плакати, якими за сприянням UNICEF Ukraine укомплектований мобільний клас.

 

Рятувальники детально розповіли про різновиди боєприпасів, які сьогодні можна зустріти, нагадали алгоритм дій на випадок виявлення підозрілого або вибухонебезпечного предмета.

 

Також фахівці ДСНС навели приклади із реальних подій, які нещодавно стались в тому числі й на Снігурівщині, де громадяни травмувались через детонацію залишених ворожих боєприпасів.

 

Для вчителів, які слухали поради та настанови фахівців, рятувальники залишили інформаційні матеріали, які можуть стати у нагоді під час організації освітнього процесу в учбових закладах. На завершення побажали усім миру та закликали завжди дотримуватись правил з мінної безпеки.