На Миколаївщині відбувся «День спільнодії» до Міжнародного Дня захисту дітей

 

У суботу, 1 червня, у місті Миколаїв у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» за ініціативою першої леді Олени Зеленської відбувся «День спільнодії» під гаслом «Наші діти — це Україна». До Міжнародного Дня захисту дітей у Миколаївській області було організовано низку заходів.

 

З нагоди свята в Миколаївському академічному художньому драматичному театрі відбулося урочисте відкриття восьмого літнього театрального сезону.

 

До заходу долучились заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Юрій Гранатуров, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» в Миколаївській області Руслана Омелянчук, перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков, депутат обласної ради Ігор Мухарський. Також долучилися керівник Офісу Посольства Королівства Данія в Миколаєві Якоб Хансен та голова відділення Данського культурного інституту в країнах Східного Партнерства Генріетте Рейнхольд.

 

Програма для дітей включала анімаційні розваги, фотозони, майстер-клас з виготовлення мереживних витинанок за взірцями Ганса Крістіана Андерсена, виставку витинанок Андерсена та прем’єрний показ вистави-казки «Русалонька» за твором Ганса Крістіана Андерсена, режисером якої виступив заслужений діяч мистецтв України Євген Курман.

 

Захід зібрав понад 300 учасників, серед яких діти-ВПО, діти-сироти, діти з груп ризику, вихованці інтернатів, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також діти ветеранів, загиблих захисників, обдаровані діти, учасники олімпіад, переможці конкурсів та юні спортсмени та їх батьки.

 

«Діти України — це наше майбутнє! Ми робимо все, щоб вони були здоровими та щасливими! Ментальне здоров’я кожної дитини надзвичайно важливо. Це здатність адаптуватися, навчатися та розвиватися. Дитячі мрії мають здійснюватися! Наші діти будуть жити в мирній Україні. Маленькі радощі, позитивні емоції, необхідні для покращення ментального здоров’я та добробуту в цілому. Дякую директору, художньому керівнику театру Артем Свистун та колективу за вашу роботу! Культура — це про ментальне здоровʼя», — зазначив Юрій Гранатуров.

 

Нагадаємо, що впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України, експертного партнерства та підтримки World Health Organization Ukraine.

 

#тияк