На Миколаївщині відновлено ще два мости, які були зруйновані під час повномасштабного вторгнення

 

У середу, 31 травня, відбулося відкриття проїзду шляхопроводами через магістральний канал річки Інгулець у Широківській та Первомайській громадах Миколаївської області.

 

Зведення мостів є результатом плідної співпраці Миколаївської обласної військової адміністрації, Державна спеціальна служба транспорту / UA State Special Transport Service(ДССТ), Управління каналів річки Інгулець, фандрейзингової компанії United24 та їх донора АВТ Баварія. Будуванням займалися військовослужбовці 36-го шляхо-відновлювального Конотопського полку ДССТ.

 

На відкритті мостових переходів були присутні начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, голова адміністрації ДССТ генерал-майор Богдан Бондар, директорка директорату функціонального розвитку цифровізації Мінцифри Анастасія Халєєва, директорка з маркетингу АВТ Баварія Юлія Самсон, радники начальника ОВА Ігор Бурда та Вікторія Олійник.

 

Віталій Кім наголосив на важливості консолідації зусиль задля відновлення інфраструктури та транспортного звʼязку між населеними пунктами області.

 

«Вдячний військовим, які нас захищають і відбудовують зруйновані мости, донорам з усього світу UNITED24 та АВТ Баварія за відновлення мостів на деокупованих територіях. Людям, які пережили жах окупації потрібна ця підтримка, вони мають повертатися до звичного життя. У нас є ще зруйновані мости, які потребують відновлення. Будемо дуже вдячні за підтримку й надалі», – сказав очільник області.

 

Зі свого боку генерал-майор Богдан Бондар зазначив, що зведення мостів – це вклад військових ДССТ у спільну перемогу.

 

Анастасія Халєєва додала, що це честь бути причетними до відновлення звільнених територій Миколаївщини, яка на початку війни була фортецею для України.

 

Також за словами Юлії Самсон, на цьому плідна співпраця не зупиниться й АВТ Баварія надалі буде допомагати відбудовувати Україну.

 

Більше фото та відео за посиланням: http://surl.li/hndpx