На півдні ЗСУ знищили понад 120 окупантів, ворожу техніку та склад з боєприпасами

 

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”.

 

Загалом поточна оперативна обстановка на півдні Україні: підсумок за 9 листопада виглядає наступним чином:

 

«Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку напружена і динамічна у розвитку. Сили оборони тримають ініціативу та контроль.

 

Противник продовжує оборонні дії та вогневе ураження по наших позиціях. По прилеглих до лінії фронту громадах та тилових районах ворог продовжує застосовувати усе наявне озброєння, використовує авіацію та дрони-камікадзе, наносить ракетні удари та здійснює повітряну розвідку із застосуванням безпілотників оперативно-тактичного рівня.

 

На тимчасово окупованих територіях ворог, змінюючи місце дислокації, залишаючи блокпости мінує об’єкти та території. Продовжує шантаж техногенною катастрофою.

 

По звільнених територіях і населених пунктах Бериславського району Херсонщини на правому березі Дніпра ворог наніс ракетний удар, зруйнувавши один з приватних будинків. Одна особа загинула, ще одна отримала поранення.

 

Наші позиції ворог двічі атакував ударними безпілотниками типу «Ланцет», а на Криворіжжі атакував ракетами об’єкт критичної інфраструктури. Без людських втрат.

 

«Ураганами» і «Градами» серед дня укривало Марганецьку громаду на Нікопольщині. Зруйновано та пошкоджено кілька обійсть. Один цивільний мешканець загинув.

 

Над Чорними морем на Одещині збито два безпілотних розвідники типу «Гранат-3».

 

Нашою авіацією відпрацьовано 8 ударів по опорному пункту, районах зосередження ворожих сил та засобів.

 

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад сотню вогневих завдань, зокрема по пункту управління, колонні військової техніки та складах з боєприпасами ворога.

 

Тож ворожі втрати за бойовий день складають: 125 рашистів, три танки, п’ять одиниць авто-бронетехніки та склад з боєприпасами в Бериславському районі. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

 

Корабельне угруповання рашистського недофлоту в Чорному морі збільшилось до 12 одиниць. При цьому в його складі так і не з’явилось ракетоносіїв.

 

Однак, загрози ракетних ударів, атак дронами-камікадзе та ракетно-артилерійських обстрілів по районах, що в зоні досягання відповідної ворожої зброї, залишаються актуальними.

 

Не нехтуйте власною безпекою будьте пильними і свідомими. За алгоритмом дій при сигналах повітряних тривог дійте чітко і оперативно.

 

Пам’ятайте про підступність ворога в використанні маніпуляцій свідомістю. Не довіряйте сумнівним джерелам інформації, не поширюйте не перевірену.

 

Дотримуйтесь режиму інформаційної тиші, який під час військової операції береже життя захисників і місцевих мешканців на територіях, що вивільняємо від ворога.

 

Радітимемо разом, як тільки буде безпечно! У витримці і мудрості міць нашого народу! Разом до Перемоги!»