Очищення територій від ВНП: на Миколаївщині протимінну діяльність здійснюють майже 150 піротехнічних підрозділів та операторів з гуманітарного розмінування

 

Критична інфраструктура на сьогодні повністю обстежена й очищена від вибухонебезпечних предметів, пріоритетним питанням залишається розмінування земель сільськогосподарського призначення. Про це на брифінгу у четвер, 15 серпня повідомила заступниця начальника управління з питань цивільного захисту Миколаївської обласної військової адміністрації Олена Горбачова.

 

«В області працює Координаційний штаб з очищення територій області від ВНП. Його очолює перший заступник начальника облвійськадміністрації Георгій Решетілов, Забезпечення роботи Штабу покладено на управління з питань цивільного захисту.

 

Протягом 2024 року на Миколаївщині обстежено понад 11 тис. га, розміновано – 3 тис. 805 га. Натепер в регіоні протимінну діяльність здійснюють 138 піротехнічних груп Державної служби з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України, Державної служби спеціального транспорту, Національної поліції та 9 міжнародних і національних операторів протимінної діяльності, які отримали відповідні сертифікати для проведення такої діяльності на території України. Загалом до очищення територій залучено 834 особи й 21 одиниця роботизованих засобів розмінування», – повідомила Олена Горбачова.

 

Фото: Головне управління ДСНС України у Миколаївській області