Ольга Стефанішина обговорила з міністрами з європейських справ перемовини про вступ до ЄС та виконання рекомендацій Єврокомісії

 

На запрошення Швеції, яка головує у ЄС, Віцепремʼєрка взяла участь у зустрічі міністрів з європейських справ під час засідання Ради із загальних питань ЄС.

 

Міністри особливу увагу приділили процесу реформ, необхідних для подальшого руху до членства в ЄС, відзначивши прогрес досягнутий Україною. Ольга Стефанішина наголосила, що український Уряд має чітке бачення того, як повністю реалізувати всі сім кроків, окреслених Єврокомісією.

 

«Наразі ми перебуваємо на завершальному етапі реалізації 7 рекомендацій. Тісно співпрацюємо з експертами Єврокомісії, Ради Європи на всіх рівнях для належного впровадження реформ. Ми налаштовані на динамічне та якісне проведення реформ, оскільки розуміємо, що досягнення кожного з визначених критеріїв є життєво важливим не лише для подальшого вступу України до ЄС, але й для прогресу та сталого розвитку країни», – зауважила Ольга Стефанішина.

 

Учасники зустрічі обговорили підготовку весняної проміжної оцінки щодо прогресу України та початок перемовин про вступ до ЄС.

 

«Сподіваємося, що шведське головування дасть старт ухваленню рішення про початок переговорів з Україною наприкінці цього року. Це є надзвичайно важливим для забезпечення відновлення та відбудови нашої країни вже як майбутнього члена ЄС», – сказала урядовиця.

 

Віцепрем’єрка висловила сподівання, що подібні засідання Ради із загальних питань за участі України стануть регулярною практикою.

 

Детальніше: https://cutt.ly/p4nKCvp

 

За інформацією Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.